Μήνυμα από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης " Η ΕΝΩΣΗ ".

Σαρακατσάνες και Σαρακατσάνοι,

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης  " Η ΕΝΩΣΗ " σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φοιτητών  " Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ " αναλάβαμε την συνδιοργάνωση των Συνδιασκέψεων της Σαρακατσάνικης Νεολαίας και των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων. 

Στη προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά τον φλάμπουρα της Σαρακατσάνικης Παράδοσης συνδιοργανώνουμε την 3η Συνδιάσκεψη της Σαρακατσάνικης Νεολαίας. Οι νέες και οι νέοι Σαρακατσάνοι είναι αυτοί που θα μεταδώσουν, θα μεταλαμπαδεύσουν και θα προβάλουν την Σαρακατσάνικη Παράδοση. Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό το εγχείρημα να δώσουμε την ευκαιρία στην Νεολαία μας να εκφραστεί μέσα από την Συνδιάσκεψη. Το πιο σημαντικό σημείο στο οποίο στεκόμαστε είναι ότι όλοι οι Νέοι Σαρακατσάνοι μπορούν να συμμετέχουν με εισήγηση σε κάποιες από τις θεματικές ενότητες που υπάρχουν.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας να Προτείνετε, να Δημιουργήσετε και να Οραματιστείτε για να Σχεδιάσετε το Μέλλον της Παράδοσης.


Στη Συνδιάσκεψη των Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα έχουμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε διάφορα θέματα που απασχολούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Επίσης, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα γίνει συζήτηση και με τους χοροδιδασκάλους.

Με συναφίτικους χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Σαρακατσάναιων
Νομού Θεσσαλονίκης  " Η ΕΝΩΣΗ "


Λοκοβίτης Ιωάννης.